Skip to content

Ingjutning

Ingjutning används för att skydda och isolera elektriska och elektroniska komponeter från fukt, temperaturskillnader och mekaniska/elektriska störningar och slitage.

Ingjutning & fuktskydd

Ingjutning används för att skydda och isolera elektriska och elektroniska komponeter från fukt, temperaturskillnader och mekaniska/elektriska störningar och slitage.

I takt med att elektronikkomponenter och byggsätt blir mindre och mindre, men med ökad effektivitet, så har även värmeavledning blivit en viktig parameter.

I vissa fall är det också viktigt att uppnå en viss brandklass ( tex UL 94V0 ).

I de fall där man bara önskar skydda vissa komponenter eller delar av kortet då kan man antingen göra en selektiv lackering eller en applicering av gjutmassa – endast på önskad del av tex kretskortet.

De senaste åren har även ingjutning och kapsling av lysdioder LED ökat markant, där kraven på transmission och att produkten inte visar tendens till gulfärgning över tid ökat. Flera produkter har även testats och är listade enligt CREE och säkerställer att dessa material inte påverkar själva lysdioden på något negativt sätt över tid.

Det finns flera olika sätt att skydda elektroniska komponenter allt från olika typer av lacker till mjuka eller hårda ingjutningsmassor och geler.

Vi arbetar idag med ingjutningsmaterial av epoxy , polyuretan och silikon där varje produktfamilj har sina speciella egenskaper och fördelar.

Polymerteknik hjälper Er att hitta rätt material och metod där vi beaktar både prestanda, kvalitet och pris.

Ingjutning av:
  • Epoxy
  • Polyuretan
  • Silikon

Då det gäller ingjutning är det extra viktigt med val av produkt och metod.
Några saker att tänka på är:

  • Vad ska produkten klara för temperatur?
  • Termisk expansion?
  • Termisk ledning?
  • Hur ska produkten blandas för säker hantering?
  • Finns det hydroskopiska material i de ingående detaljerna?
  • Vilken penetration önskas?
  • Vad får det kosta?

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Vi på Polymerteknik har bred kunskap, lång erfarenhet och stor passion för polymera material. Vi blandar grundläggande metoder med avancerad teknik och har kompetensen som krävs för att implementera våra tjänster direkt i er verksamhet.

Vill du veta mer om vad vi gör, ta del av mer information om våra utbildningar eller har du specifika frågor om hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Upptäck fler av våra tjänster

Dosering

Dosering av 1 & 2 komponet lim , tätningsmaterial & ingjutningsmaterial.

Kringutrustning

Vi på polymerteknik säljer de produkter som vi själva har erfarenhet av i vår produktion. Detta är en viktig faktor, för alla de material och utrustningar som ni finner nedan har vi en stor erfarenhet av från praktisk användning.

Limning

Limning är en metod för att sammanfoga ytor med hjälp av flytande tillsatsmaterial. Ytorna kan bestå av olika material och du limmar oftast vid rumstemperatur.

Tätning

Robot lagda och specialtillverkade packningar.