Skip to content

Tätning

Polymerteknik arbetar med flera olika typer av teknik då det gäller tätningar vilka alltid är anpassade efter applikationens krav.

Tätning och packningar i olika former.

Polymerteknik arbetar med flera olika typer av teknik då det gäller tätningar vilka alltid är anpassade efter applikationens krav.

Vi arbetar med:

  • FIPG – form in place gaskets. Det är en teknik där man applicerar tätningsmaterialet på ena detaljen och monterar den innan den har härdat. Det gör att det blir som en kombination av ett lim och tätning. Material som vi använder med den tekniken är silikon , polyuretan & MS polymer. Kostnadseffektiv då det gäller stora serier.
  • CIPG – cured in place gasket. Vi applicerar tätningen på en detalj och sedan får den härda och slutresultatet blir en packning som sitter fast på detaljen. Vi arbetar med 1 & 2 komponent silikon , polyuretan och MS polymer. Kostnadseffektiv då det gäller stora serier.
  • Stansade packningar. Vi stansar fram packningar från tex. ark där hårdheten är från mjuka skummade material till homogena hårda gummi material. Materialen som vi arbetar med är silikon , EPDM , NBR mfl.
  • EMC tätningar. Vi gjuter packningar i det utförande ni önskar eller så arbetar vi med strängpressad packning med kärna av icke ledande silikongummi täckt av ett tunt hölje av silikon med ledande tillsatsmedel som vi limmar på detaljerna som skall skyddas.
  • Gjuten packning. Vi tillverkar gjutna packningar i en form som tillverkas enligt det utseende applikationen kräver. Tillverkningen sker i öppen form, 2 delad form eller rotationsgjutning.

Polymerteknik har möjlighet att utföra tester på de detaljer som man önskar tillverka.

Då vi gör testerna använder vi så enkla fixturer som möjligt för att vara kostnadseffektiva och för att snabbt få fram ett bra utfallsprov för utvärdering.

  • Konventionella planpackningar
  • Monterade packningar
  • Specialtillverkade packningar

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Vi på Polymerteknik har bred kunskap, lång erfarenhet och stor passion för polymera material. Vi blandar grundläggande metoder med avancerad teknik och har kompetensen som krävs för att implementera våra tjänster direkt i er verksamhet.

Vill du veta mer om vad vi gör, ta del av mer information om våra utbildningar eller har du specifika frågor om hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Upptäck fler av våra tjänster

Dosering

1 & 2 komponents dosering från 0,001 g till stora flöden.

Kringutrustning

Nödvändig utrustning för att ha en säker hantering vid kemikalieanvändning.

Limning

1-komp & 2-komp limning av de flesta material.

Ingjutning

Fuktskydd samt mekaniskt skydd av elektronik & elektromekanik.