Skip to content

Limning

Lim används mer och mer – inom många olika områden

Lim används mer och mer – inom många olika områden

Limning är en metod för att sammanfoga ytor med hjälp av flytande tillsatsmaterial. Ytorna kan bestå av olika material och du limmar oftast vid rumstemperatur.

Lim har många fördelar i jämförelse med andra metoder. Detta märks i mängden nya användningsområden samt i att kunskapen kring limning ökar –  där inte minst alla referenser som vi har tillgängliga är ett viktigt argument då man skall välja metod.

Lim används inom många olika områden. Exempelvis inom det marina, flyg, tåg, fordon, medicin, livsmedel, mikroelektronik, elektromekanik och vitvaror.

Idag limmas också de flesta typer av material, exempelvis keramik, olika plaster, metaller och silikoner. För att uppnå ett så bra resultat som möjligt behövs Ibland en förbehandling. Det kan exempelvis vara primers, etsning, plasma, tvättning eller slipning.

För att lyckas med limning behövs god materialkunskap och hög förståelse för applikationens olika utmaningar som exempelvis belastning, miljö och temperatur.

Kvalitetssäkring och långtidshållfasthet är områden som bör finnas med redan från början i projektet.

Vi på Polymerteknik hjälper er att hitta rätt produkt och metod för att ni ska nå ett så bra resultat som möjligt. Tillsammans diskuterar vi fram vilka belastningar och miljöer som er applikation ska klara.

Polymerteknik arbetar med många av de olika lim som finns på marknaden som tex:

Anaerober, Cyanoakrylater, Epoxy,Akryler, MS polymerer, Polyuretan, UV-lim, termiskt ledande lim, elektriskt ledande lim, silikon mm.

Vi fungerar alltid som en oberoende part och arbetar tillsammans med de flesta stora leverantörerna som finns på marknaden.

 • Anaerober
 • Sg akryler
 • MS polymer
 • Epoxy
 • Polyureten
 • Uv-lim
 • Termiskt ledande
 • Elektriskt ledande
 • Cyanoakrylat
 • Silikon
 • Kombinationslimmer t.ex: UV/Anaerober,
  Cyanoakrylat/UV och Silikon/UV

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Vi på Polymerteknik har bred kunskap, lång erfarenhet och stor passion för polymera material. Vi blandar grundläggande metoder med avancerad teknik och har kompetensen som krävs för att implementera våra tjänster direkt i er verksamhet.

Vill du veta mer om vad vi gör, ta del av mer information om våra utbildningar eller har du specifika frågor om hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Upptäck fler av våra tjänster

Dosering

1 & 2 komponents dosering från 0,001 g till stora flöden.

Kringutrustning

Nödvändig utrustning för att ha en säker hantering vid kemikalieanvändning.

Tätning

Robot lagda och specialtillverkade packningar.

Ingjutning

Fuktskydd samt mekaniskt skydd av elektronik & elektromekanik.